Een actuele foto van Google Earth met dezelfde regio.
Van de kant van de Atlantikwall België groep wordt gemeld dat de bunker in elk geval vrij kort tegen de weg zou moeten hebben gestaan. Volgens hun inlichtingen was hij ook niet te situeren waar heden het te slopen gebouw stond (rode stip).Bij hen wordt hij gesitueerd op het braakliggende terrein er noordelijk van.
De twee kleine blauwe stippen zijn echter woningen die op de oude foto ook te zien zijn. De bunker stond ongeveer op dezelfde afstand van het 2e huis als de beide huizen onderling. De werkelijke locatie zal dan ook effectief eerder op het perceel te zoeken zijn waar nu de te slopen woning stond. Die veronderstelling is dan allicht wel juist.
Als je bijkomend kijkt naar de oriëntatie van de bunker zoals hij werd gebouwd en dit vergelijkt met het plan, zaten de toegangen naar de zuidkant (op de foto). Dit zou willen zeggen dat waar heden die heuvel zit onder die woning, mogelijks dat heel zware betonnen massief zal gezeten hebben dat je linksonder het plan kan zien. Het zou dan zeker ook niet te verbazen zijn dat men er bij het slopen er ooit niet is in geslaagd dit stuk te slopen en dit ooit deels is blijven zitten. Dat zou een logische verklaring geven voor de huidige nog bestaande heuvel die deels zo is behouden in de heden te slopen woning.
In elk geval is de bunker officieel gesloopt volgens de buurman links van de nu te slopen woning. Er zouden zelfs foto's moeten zijn waar de bunker nog opstaat. Hij zou vernield zijn door hem eerst gecontroleerd te dynamiteren. Er wordt echter geen uitleg gegeven waarom die heuvel links van de woning bestaat.
Voorlopig heb ik geen verdere info om aan te tonen of deze veronderstelling klopt. Dit wordt mogelijks nog vervolgd mocht daar meer duidelijkheid over komen.
In elk geval dient hier zeker geen intacte bunker meer verwacht te worden.Die kans is onbestaande omdat er wel degelijk al sprake geweest is van een sloping van deze structuur..
Indien u meer details weet over dit thema of verdere evoluties in de uitgevoerde sloping kent, blijft deze zeker welkom. Westkapelle is nu ook niet naast Wetteren om voortdurend te komen kijken hoe de werken evolueren. Mail in dat geval gerust naar info@bunkergordel.be.
Gebruikte bronnen: